Hindbærtærte med marcipan
Den ser måske ikke ud af meget, men den her hindbærtærte med marcipan smager bare SÅ godt.
Ingredienser
til 1 stkDej
- 150 g hvedemel
- 50 g sukker
- Korn fra 1 vaniljestang
- 125 g smør
- 1 æg (mellemstort)
Hindbærsyltetøj
- 300 g hindbær (frosne eller friske)
- 25 g sukker
Fyld
- 150 g marcipan (revet)
- 100 g sukker
- 150 g smør
- 50 g hvedemel
Start med dejen:
Kom mel, sukker, vaniljekorn og smør i en skål og smuldr det sammen. Tilsæt æg og ælt.
Kom dejen i køleskab i minimum 15 minutter.
Hindbærsyltetøj:
Kom hindbær og sukker i en gryde og kog i 5 minutter.
Marcipanfyld:
Bland marcipan, sukker, smør og mel og ælt det sammen.
Saml hindbærtærten:
Tag dejen ud af køleskabet. Rul den ud og kom den i en smurt form.
Kom 1/3 af marcipanmassen i og så hindbærfyldet. Afslut med resten af marcipanmassen.
Tærten bages ved 175 grader i 30-40 minutter.
Hvis det skal være ekstra nemt, kan jeg anbefale den her:
Hindbærtærte