Hjemmelavede müslibarer med chokolade
Lav dine egne müslibarer med chokolade, når du skal have lidt ekstra lækkert til f.eks. madpakken. De hjemmelavede müslibarer er overraskende nemme at lave, og de er ikke fyldt med konserveringsmidler og raffineret sukker.
Ingredienser
til 15 stk- 120 g mandler
- 100 g havregryn
- 75 g Rice Krispies
- 1 knsp salt
- 50 g kokosolie
- 100 g honning
- 40 g mørk chokolade
Pynt
- 60 g mørk chokolade
Hak mandlerne groft, og kom dem i en skål sammen med havregryn, rice krispies og en smule salt.
Smelt kokosolie og honning i mikrobølgeovnen eller i en gryde. Hæld blandingen i skålen med de øvrige ingredienser, og bland det hele godt sammen.
Hak chokoladen, og vend den i, når den varme honning og kokosolie er kølet lidt af.
Beklæd en form på 25 x 25 cm med bagepapir, og fordel blandingen heri. Pres det godt sammen, og bag det i en 175 grader varm ovn i ca. 15 minutter.
Lad massen køle helt af, og skær den så ud i passende størrelser. Smelt chokoladen til pynt, hæld den i en sprøjtepose, og sprøjt den ud over müslibarerne. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Se også:
Sunde müslibarer uden tilsat sukker
Andre opskrifter på lækre snacks
Mangler du opskrifter på andre lækre snacks og mellemmåltider, kan du se flere forslag her.
Nogle af mine personlige favoritter er disse:
Sprøde saltmandlerLækre rugbrødssnacks med chokoladeSunde gulerodskugler der smager af gulerodskage
Næringsindhold for müslibarerne
pr. müslibar | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 181 kcal | 2709 kcal |
Kulhydrat | 17 g | 249 g |
Protein | 3 g | 51 g |
Fedt | 11 g | 162 g |