Hjemmelavet kyllingefond
Det er supernemt at lave sin egen hjemmelavede kyllingefond - man skal bare bruge et skrog og nogle grøntsager, og vupti så har du en dejlig, velsmagende bouillon, der kan bruges til f.eks. supper, saucer eller gryderetter.
Ingredienser
til 1 portion- Skrog fra 1 kylling
- 2 gulerødder
- 1 persillerod
- 1 forårsløg
- 1 porre
- 2 løg
- 12 peberkorn
- vand
- 1 kvist timian
- 2 laurbærblade
- 2 tsk salt
Sådan laver du fond på kyllingeskrog
- Del kyllingeskroget i mindre stykker, og kom det i en stor gryde.
- Skræl gulerødder og persillerod, og rens porre, forårsløg og løg.
- Skær alle grøntsagerne i store stykker, og kom dem i gryden sammen med peberkornene.
- Hæld vand i gryden, til det dækker grøntsagerne og kyllingeskroget, og lad det koge op.
- Fjern det skum, der danner sig på toppen. Tilsæt timian, laurbærblade og salt. Skru ned for varmen, og lad det småsimre på laveste blus i ca. 3 timer.
- Passér fonden gennem en sigte. Smid benrester og grøntsager ud. Hæld den klare fond tilbage i gryden. Den kan nu bruges til f.eks. suppe eller opbevares i enten fryseren eller køleskabet.
Tip:
Hvis du vil lave bouillon, kan du koge fonden ind til ca. halvdelen og lade det køle af. Hæld efterfølgende den kolde fond i isposer, og læg dem i fryseren. Så har du bouillonterninger til senere.
Brug f.eks. kyllingefonden til denne cremede kyllingesuppe med grøntsager.