Hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta
Denne opskrift på hjemmelavet ravioli er super simpel. Fyldet består af den klassiske kombination af spinat og cremet ricotta, og den italienske ret gør sig godt med f.eks. tomatsauce, pesto eller bare olivenolie, havsalt og oregano.
Ingredienser
til 2 personer- 100 g durummel
- 100 g hvedemel
- 2 æg (størrelse M/L)
- 1 spsk vand
Fyld
- 50 g spinat (jeg brugte babyspinatblade)
- 1⁄2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 125 g ricotta
- salt
- peber
Pastadej:
Bland de to typer mel. Rør ægget med vandet, og rør det sammen med melet. Ælt dejen, til den er helt ensartet. Kom den i en frysepose eller i husholdningsfilm, og læg den på køl i min. 30 minutter.
Fyld:
Skyl spinaten. Kom olivenolie på panden, og steg spinatbladene heri, til de er faldet lidt sammen. Pres hvidløg i, og lad det stege med i et minuts tid. Tag det af varmen, og lad det køle af.
Hak spinatblandingen, og kom den op i en skål. Tilsæt ricotta, og smag blandingen til med salt og peber.
Udformning af ravioli:
Rul pastaen ud på pastamaskine til tykkelse 3. Fordel små dutter (ca. på størrelse med et kirsebær) af fyldet på lidt under halvdelen af pastapladerne, og læg de andre pastaplader ovenpå.
Tryk luften ud, og pres pastapladerne sammen omkring fyldet. Skær dem ud i firkanter.
Kog dine hjemmelavede ravioli i ca. 4 minutter i saltet vand.
Tip:
Hvis du vil være helt sikker på, at pladerne sidder ordentligt sammen, kan du komme lidt vand eller æg rundt om dutterne af fyld, inden du lægger den anden pastaplade på.