Huevos Rancheros – original opskrift
Huevos Rancheros er en traditionel mexicansk ret, der består af æg i en krydret tomatsauce fyldt med grøntsager, kidneybønner og majs. Hvis du vil lave en vegetarversion af denne opskrift, kan chorizoen udelades.
Ingredienser
til 4 personer- 80 g chorizopølse
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 1 spsk olie
- 1⁄2 tsk spidskommen
- 1⁄2 tsk stødt koriander
- 1⁄2 tsk chilipulver
- 140 g majs
- 1 ds kidneybønner
- 500 g hakkede tomater
- 2 dl vand
- salt
- 4 æg
- Frisk persille eller koriander
Tilbehør
- ris eller tortilla
- evt. avocado
Skær chorizoen i små stykker. Hak løg, hvidløg og peberfrugt, og stil det klar.
Kom olien i en stegepande, og svits chorizoen i 3-4 minutter. Tilsæt derefter løg, hvidløg og peberfrugt, og svits videre i 2 minutter. Tilsæt spidskommen, koriander og chilipulver, og svits i yderligere 2 minutter.
Dræn majsene og kidneybønnerne (hvis de er fra dåse). Tilsæt dem sammen med de hakkede tomater og vandet. Bland retten, og lad den komme op og koge. Skru derefter ned på middelvarme, og lad den simre, mens du forbereder det valgte tilbehør.
Smag retten til med salt, og klæk derefter æggene ud direkte i retten. Det er nemmest at klække æggene ud et ad gangen i et lille glas/en lille kop og derefter gøre lidt plads til dem i retten med en ske, før man hælder dem i.
Lad æggene simre med i ca. 7-10 minutter. Du kan evt. sætte et låg på, men pas på, at æggene ikke får for lang tid, for så bliver de gummiagtige i konsistensen. De må gerne være bløde i midten.
Server dine huevos rancheros med det samme, så æggene stadig er friske.
Tip:
Hvis du gerne vil lave retten i god tid, kan du undlade æggene i første omgang og i stedet lave spejlæg lige inden, du vil servere retten.