Hummus uden tahin
Rigtig god hjemmelavet hummus uden tahin. Den bliver super cremet og får en dejlig smag fra hvidløg, citron og spidskommen.
Ingredienser
til 1 portion- 1 ds kikærter
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk spidskommen
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk vand (eller kikærtevandet fra dåsen)
- evt. 1⁄2 bdt persille eller anden krydderurt
- salt
- peber
Sådan laver du hummus uden tahin
- Kom kikærterne op i en blender eller en foodprocessor.
- Tilsæt hvidløg og citronsaft. Hvis du gerne vil have en mildere hvidløgssmag i din hummus, kan du rive hvidløget ned i citronsaften og lade det stå i 5 minutter. Så smager hvidløget ikke helt så stærkt.
- Kom spidskommen, olivenolie og vand op i blenderen, og tilsæt evt. persille.
- Blend det hele godt sammen. For at få en helt cremet hummus, kan du stoppe blenderen og skrabe siderne ned undervejs.
Hummus på flere lækre måder:
Grøn hummusEdamamehummusHummus med peberfrugtChili hummus
Hvor lang tid kan det holde sig i køleskab?
Den hjemmelavede hummus kan fint holde sig 5-6 dage i køleskabet i en lufttæt beholder.
Hvor stammer hummus fra?
Hummus hører hjemme i det arabiske køkken, hvor det traditionelt spises som en dip til pitabrød.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for hjemmelavet hummus uden tahin
pr. 100 gram | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 196 kcal | 710 kcal |
Kulhydrat | 13 g | 48 g |
Protein | 5 g | 16 g |
Fedt | 13 g | 47 g |
Er hummus sundt?
Hummus indeholder en del olie, så det indeholder en del kalorier og fedt. Når man bruger olivenolie, er det dog primært de sunde umættede fedtsyrer, hummusen indeholder.
Vil man lave en lidt sundere og mindre fedende hummus, kan man skære ned for olien og i stedet tilsætte mere vand, så hummusen kan blendes glat.