Grøn hummus med persille og spinat
Skøn hummus med persille og spinat, som giver den lækre kikærtedip en flot grøn farve og gør den ekstra sund. Vil du have en endnu sundere hummus, kan du halvere oliemængden og erstatte det med ekstra vand.
Ingredienser
til 1 portion- 1 ds kikærter
- 50 g spinat
- 3 håndfulde bredbladet persille
- 2 fed hvidløg
- saft af 3⁄4 citron
- 1 1⁄2 tsk spidskommen
- 1 spsk tahin
- 5 spsk olivenolie
- 5 spsk vand
- 1 tsk honning
- salt
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Lad dem dryppe af.
Skyl spinat og persille grundigt, og tør det godt. Pluk persillebladene fra stænglerne. Kom både persille og spinat op i en blender. Tilsæt kikærter og alle de øvrige ingredienser.
Blend det hele grundigt, og smag til med salt.
Pynt evt. med lidt bredbladet persille og et lille stænk olivenolie inden servering.