Indisk ret kylling og langtidsbagt aubergine
Dejlig indisk ret med kylling og langtidsbagte auberginer, som får en nærmest cremet konsistens p.g.a. langtidsstegningen.
Ingredienser
til 4 personer- 2 auberginer
- 2 squash - skal nok være i fine tern
- 2 løg eller rødløg
- 4 fed hvidløg
- 300 g cherrytomater eller andre små tomater
- 4 spsk olie
- 4 spsk garam masala (eller lige dele spidskommen, koriander, gurkemeje og karry)
- salt
- peber
- ca. 400 g kyllingeinderfilet
- Evt. lidt frisk persille til drys
Derudover skal du bruge
- sølvpapir til at dække fadet
Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl auberginerne og skær dem i mundrette stykker.
Skyl squashene og flæk dem på langs. Skær de bløde kerner i midten fra, eller skrab dem ud med en ske. Skær squashene i fine tern.
Pil løg og hvidløg. Skær løgene i både og hvidløgene i skiver. Skyl tomaterne og skær dem i halve.
Bland alle grøntsagerne sammen i et ildfast fad og hæld olien over. Krydr med garam masala, salt og peber. Bland godt rundt, så olie og krydderi fordeles på grøntsagerne.
Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen i 2½ time ved 200 grader.
Tag fadet ud af ovnen og læg kyllingeinderfileterne ovenpå. Krydr med salt og peber, og dæk fadet med sølvpapir igen. Sæt fadet i ovnen i yderligere ca. 20 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
Drys evt. med lidt friskhakket persille, og servér f.eks. med ris eller couscous og chutney eller raita.