Indisk kartoffelcurry
Den syrlige yoghurt, de bløde kartofler og de orientalske krydderier smelter sammen i munden, når du smager denne indiske kartoffelcurry. Den kan f.eks. serveres med ris eller brød til eller som tilbehør til kød.
Ingredienser
til 3 personer- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 kg kartofler
- 4 spsk smør
- 2 spsk karry (mild)
- 1 spsk stødt koriander
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk gurkemeje
- 4 dl vand
- 1 ds hakkede tomater
- 100 g spinat
- 2 dl naturel yoghurt
- salt
- evt. majsstivelse til jævning
Hak løg og hvidløg, og sæt det til side.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker.
Smelt smørret i en gryde, og svits karry, koriander, spidskommen og gurkemeje deri.
Tilsæt løg, hvidløg og kartofler. Lad det svitse et minuts tid, inden vandet tilsættes. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter, eller til kartoflerne er møre.
Tag låget af gryden, og tilsæt de hakkede tomater.
Skyl spinaten, og kom den i gryden. Når den er faldet sammen, tilsættes yoghurten.
Smag den indiske kartoffelcurry til med salt, og jævn den evt. med lidt majsstivelse, hvis det er nødvendigt.
Server f.eks. med ris.