Ingefærshots med citron og honning
De her ingefærshots med citron og honning er nogle af de bedste, jeg har smagt. De har den perfekte balance mellem det skarpe, det søde og det syrlige. Opbevar dem på køl, så de kan holde sig i op til en måned.
Se også: Ingefærshots med gurkemeje
Ingredienser
til 2 liter- 250 g ingefær (økologisk)
- 2 økologiske citroner
- 2 l vand
- 4 spsk honning
- 2 tsk vaniljeekstrakt
Fremgangsmåde
Skyl ingefæren, og skær den ud i små stykker med skræl på. Hæld vand i en stor gryde, og kom ingefærstykkerne heri.
Kog det i 45-60 minutter, og si så væsken over i en skål, der kan holde til varmen. Mos det sidste vand ud af ingefæren, og smid så klumperne ud.
Kom honning og vanilje i den siede væske. Rør det godt rundt, så honningen opløses.
Lad det køle af til stuetemperatur. Pres saften fra citronerne i. Smag evt. til med mere honning, hvis det ikke er sødt nok.
Kom til slut ingefærshotsene på helt rene flasker.