Islagkage med browniebund og kaffeis
Fantastisk islagkage med browniebund, kaffeis og chokolade - tre ting, der passer eminent godt sammen. De knuste kiks på toppen tilføjer lidt knas og pynter flot sammen med friske hindbær. Alt i alt en utroligt lækker dessert, der kan serveres for gæster, eller når der står selvforkælelse på menuen.
Ingredienser
til 1 springformKaffeis
- 3 1⁄2 dl piskefløde
- 250 g kondenseret mælk
- 1 dl kaffe (kold)
- 1 spsk Kahlua
Browniebund
- 6 spsk smør
- 120 g mørk chokolade
- 1 3⁄4 dl sukker
- 1⁄2 tsk vaniljeekstrakt
- 1⁄2 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 1 3⁄4 dl mel
- 2 æg
- 1 3⁄4 dl chokoladeknapper
- lidt smør (til formen)
Chokoladeganache
- 1 3⁄4 dl piskefløde
- 170 g mørk chokolade (ca. 60 %)
Topping
- 1⁄2 dl biscotti (knuste. Du kan også bruge mandler, hvis du ikke kan finde biscotti)
- 1⁄2 dl chokoladekiks (knuste)
- evt. friske hindbær til pynt
Kaffeis:
Pisk fløden til let skum i en skål. Bland kondenseret mælk, kaffe og Kahlua sammen i en anden skål, og vend forsigtigt flødeskummen i med en dejskraber. Sæt skålen i fryseren i 2-3 timer, til kaffeisen næsten er frossen.
Browniebund:
Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smør og chokolade i en gryde ved lav varme, og sæt det til side. Vend sukker, vaniljeekstrakt, bagepulver og salt i. Sigt melet, og bland det i dejen. Pisk æggene sammen, og rør dem i. Vend til sidst chokoladeknapperne i.
Beklæd bunden af to springforme på 18 cm med bagepapir, og smør siderne godt. Fordel browniedejen i formene, og bag bundene i ca. 16 minutter midt i ovnen. Løsn kagerne fra formene, og lad dem køle af på en rist.
Chokoladeganache:
Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og hak chokoladen imens. Tag fløden af varmen, og kom den hakkede chokolade i. Lad det stå og smelte, og rør lidt i det, til ganachen er ensartet. Sæt den på køl, så den stivner en smule.
Samling af islagkagen:
Brug en af de springforme, du brugte til at bage browniebundene i. Dæk den med husholdningsfilm langs bund og sider, så er det nemmere at få islagkagen ud senere.
Læg en browniebund i formen, og hæld halvdelen af kaffeisen over. Drys med halvdelen af de knuste biscotti- og chokoladekiks. Læg den anden browniebund ovenpå, og fordel resten af kaffeisen på bunden. Gem resten af de knuste kiks til servering.
Skrab toppen af islagkagen helt glat med en dejskraber. Dæk den med husholdningsfilm, og sæt islagkagen i fryseren i ca. 30 minutter, til den har sat sig.
Ved servering:
Tag islagkagen ud af formen, fjern husholdningsfilmen, og sæt kagen på et kagefad. Hæld ganachen over, og pynt med resten af de knuste kiks.
Du kan evt. også pynte med lidt friske hindbær.
OBS!
Islagkagen rækker til ca. 10 personer.