Is med jordbær og rabarber
Som meget andet smager is bare bedre, når det er hjemmelavet. I denne flødeis kombineres den populære smag af jordbær med rabarber, hvis sødme for alvor dukker frem efter at være bagt i ovnen. Et mageløst makkerpar.
Ingredienser
- 225 g rabarber
- 100 g sukker
- 325 g jordbær
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 125 g sukker
- 5 dl fløde
Rabarber og sukker kommes i et ildfast fad og sættes i ovnen ved 180 grader i 25 minutter. Det kan eventuelt gøres dagen i forvejen, så det er koldt, inden det kommes i ismassen.
Jordbærrene skylles. Hvis der bruges frosne jordbær, så kom dem i fadet sammen med rabarberne og lidt mere sukker (50-100 g ved normal portion).
Rabarberne og jordbærrene blendes sammen. Fløden piskes i en skål. Æggeblommer og sukker piskes tykt og luftigt i en anden skål.
Rabarber-jordbærmassen vendes i æggemassen. Herefter vendes fløden i.
Kom blandingen i en ismaskine og kør det i 30-40 minutter.
Kom isen i en form og frys den færdig i fryseren.
Afhængig af ismaskinens størrelse og motorkraft kan det være nødvendigt at køre isen i ismaskinen af 2 omgange.
Hvis du ikke har en ismaskine:
Har man ikke en ismaskine kommes ismassen i en form og derefter i fryseren. Rør i isen 4-6 gange med ½ times mellemrum.