Italienske oksekødsfrikadeller [populær]
Fuldstændig fantastiske italienske oksekødsfrikadeller med masser af smag fra soltørrede tomater, basilikum og parmesan. Nem opskrift, som både børn og voksne er vilde med.
Ingredienser
til 3 personer- ca. 450 g hakket oksekød
- 1 æg
- 50 g rasp
- 1⁄2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1⁄2 bdt frisk basilikum
- ca. 50 g soltørrede tomater
- 25 g parmesanost
- evt. 2 tsk tørret oregano
- salt
- peber
- 3 spsk olie til stegning
Sådan laver du de lækre oksekødsfrikadeller
Kom oksekød, æg og rasp i en skål.
Pil løg og hvidløg og hak det meget fint. Kom det i skålen.
Skyl basilikummen og lad den dryppe godt af. Hak den fint og kom den i skålen.
Hvis de soltørrede tomater ligger i olie eller anden lage, skal de dryppe godt af. Hak dem fint og kom dem i skålen.
Riv parmesanen og kom den i skålen. Krydr med oregano, salt og peber.
Ælt frikadellefarsen sammen - det er nemmest at bruge fingrene. Farsen er mere fast end en traditionel dansk frikadellefars.
Form farsen til frikadeller og steg dem i olien på en pande ved middel varme.
Se også:
Ekstra nemme græske oksekødsfrikadeller der laves i ovnen
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 263 kcal | 521 kcal | 1563 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 20 g | 60 g |
Protein | 20 g | 39 g | 117 g |
Fedt | 16 g | 31 g | 93 g |
Tip til endnu mere smag
Hvis du bruger soltørrede tomater i olie, kan du evt. stege frikadellerne i lidt af denne olie. Det giver endnu mere smag.
Godt tilbehør til italienske frikadeller
Jeg plejer at servere oksekødsfrikadellerne med pasta og denne tomatsovs. Det passer perfekt sammen og er super nemt, og en god måde, at få nogle grøntsager i børnene uden at de opdager det :-)
Kan man bruge svinekød i stedet for oksekød?
Ja, det kan man sagtens. Se evt. også denne opskrift på kryderede italienske frikadeller i tomatsauce - de laves nemlig med hakket svinekød.