Japansk nudelsuppe
Denne autentiske japanske nudelsuppe med kylling, champignon og æg er både rig på smag, proteinholdig og nem at lave. Der er mange små dele, men opskriften guider dig igennem, så du ender med en velsmagende orientalsk klassiker.
Ingredienser
til 3 personer- 1 løg
- 1 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 l vand
- 2 spsk østerssauce
- 1 spsk fiskesauce
- 1 terning hønsebouillon
- 1 tsk sojasauce
- 1 bdt forårsløg
- 3 æg
- 2 spsk sesamfrø
- ca. 200 g kyllingebryst (eller kalkunbryst)
- 1 spsk olie
- 1 tsk paprika
- salt
- peber
- 250 g champignoner
- ekstra smør (til stegning)
- ca. 200 g nudler
- salt
- peber
Hak løg og svits det i olie i en gryde. Hak hvidløg og chili, og tilsæt det, når løgstykkerne begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt vand, østerssauce, fiskesauce, hønsebouillon og soja, og lad det koge op.
Hak forårsløg, og sæt dem til side. Kog æggene, til de er smilende (ca. 6-7 min.), og sæt dem ligeledes til side. Rist sesamfrøene ved middel varme, og lad dem køle af. Skær kyllingebryst (eller kalkunbryst) ud i mundrette stykker, og bland stykkerne med olie, paprika, salt og peber. Steg dem gyldne på en pande.
Skær champignon i skiver (ca. 3-5 mm i tykkelsen), og steg dem på panden i den resterende olie og lidt ekstra smør.
Kom nudlerne i suppen, og lad det koge uden låg, til nudlerne er færdige. Smag suppen til med salt og peber.
Anret nudelsuppen i en skål eller en dybtallerken. Kom forårsløg, æg, kyllingestykker og champignon på toppen, og drys til sidst med de ristede sesamfrø.