Jordbær-rabarbersuppe
Den skønneste sommerlige jordbær-rabarbersuppe, der smager dejligt sødt og friskt. Den er helt suveræn serveret med en klat kold flødeskum eller vaniljeis, og så er den super nem at lave.
Ingredienser
til 5 personer- 430 g rabarber
- 360 g jordbær
- saft af 1⁄2 citron
- 1 spsk vaniljesukker
- 175 g sukker
- 8 dl vand
Forslag til servering
- flødeskum
- vaniljeis
Skyl rabarberne, fjern bladene, og skær dem i skiver. Nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker, hvis de er store. Kom frugten op i en gryde sammen med citronsaft, vaniljesukker, sukker og vand. Bring det i kog, og lad det simre i 20-25 minutter.
Sigt suppen, og pres lidt med bagsiden af en grydeske, så det kan løbe igennem. Servér jordbær-rabarbersuppen kold med f.eks. flødeskum eller vaniljeis.
- Publiceret d.
- 15.05.17.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Dessert ›
- Desserter med frugt ›
- Desserter med rabarber