Lækker jordbærkage med mazarinbund, chokolade og gelé
Denne skønne jordbærkage er bygget op af de bedste råvarer, en lækker mazarinbund med marcipan, intens mørk chokolade, en sød gelé og selvfølgelig en masse friske jordbær. Kagen kan sagtens laves dagen før, den skal bruges.
Ingredienser
til 1 springformMazarinbund
- 200 g marcipan
- 200 g smør (stuetemperatur)
- 175 g sukker
- 4 æg
- 50 g mel
Topping
- 75 g mørk chokolade (70%)
- 2 bk jordbær
Jordbærgelé
- 1 bk jordbær
- 2 spsk sukker
- 5 blade husblas
Forslag til servering
- 1⁄4 l piskefløde (eller creme fraiche)
Sådan bager du jordbærkagen
Riv marcipan, og pisk det sammen med smør og sukker. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Sigt melet i dejen, og rør det godt rundt. Hæld dejen i en smurt springform (25 cm i diameter), og bag mazarinbunden ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.
Tjek med en strikkepind eller lignende, om den er bagt – der må ikke hænge dej ved, men bunden må heller ikke bage for længe.
Hak chokoladen, mens mazarinbunden er i ovnen. Drys den hakkede chokolade over, så snart bunden kommer ud af ovnen, så chokoladen smelter. Smør den ud, så den dækker hele overfladen. Det er nemmest at gøre, hvis du har taget springformen af.
Nip og skyl jordbærrene, og skær dem i kvarte. Sæt springformsranden på igen, og læg jordbærrene på kagen.
Jordbærgelé:
Kom jordbærrene i en gryde, og kog dem op ved svag varme. Mos gerne jordbærrene lidt, så al saften kommer ud af dem. Si jordbærrene fra, og kom saften i en gryde sammen med sukkeret.
Tag gryden af blusset, så snart sukkeret er smeltet.
Kom husblassen i koldt vand i 5-7 minutter, til den er helt blød. Vrid den fri for væske, og kom den op i en skål. Tilsæt den varme jordbærsaft lidt ad gangen, til den er helt opløst. Kom derefter den opløste masse op i resten af jordbærsaften under konstant piskning.
Lad jordbærgeléen køle en lille smule af, og hæld den over kagen. Sæt jordbærkagen på køl, til geléen er stivnet.
Server jordbærkagen med flødeskum eller creme fraiche til.
Se også:
Denne ekstremt lækre jordbærtrifli med Nutella-creme, der er klar på et splitsekund.
Kan jordbærkagen bages i forvejen?
Kagen kan sagtens bages dagen før, den skal spises. Man kan evt. vente med at komme jordbær og gelé på til den dag, den skal spises, så man er sikker på, at jordbærrene er helt friske.
Hvor mange personer er der til?
1 kage er nok til ca. 8-12 personer - afhængig af, hvor kagesulten man er.