Jordbærtærte med hvid chokolade
Dejlig jordbærtærte med en sprød mørdejsbund, der er fyldt med mazarinmasse og mørk chokolade og toppet med en skøn vaniljecreme med hvid chokolade i. Til sidst dækkes tærten af en masse friske jordbær, der gør den frisk og ekstra lækker.
Ingredienser
til 1 tærteformMørdej
- 65 g flormelis
- 200 g mel
- 100 g smør
- 1 æggeblomme
- 1 1⁄2 spsk vand
Mazarinmasse
- 200 g marcipan
- 140 g sukker
- 2 æg
- 80 g smør
Vaniljecreme med hvid chokolade
- 3 blade husblas
- 100 g hvid chokolade
- 3 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
- 1 spsk sukker
Derudover
- 100 g mørk chokolade
- 2 dl piskefløde
- ca. 500 g jordbær
Mørdej:
Bland flormelis og mel, og smuldr smørret heri. Bland æggeblomme og vand, og brug det til at samle mørdejen, til den er nogenlunde ensartet. Pas på med ikke at ælte den for meget, den skal kun lige samles. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.
Rul den nu afkølede mørdej ud, til den har en tykkelse på ca. 3-4 mm. Kom den forsigtigt over i en 28 cm tærteform – helst med løs bund. Bag den blindt (dvs. med et stykke bagepapir på toppen, som er fyldt med tørrede bønner, linser, e.l.) i 15 minutter ved 180 grader. Tag den ud af ovnen, men lad ovnen forblive tændt.
Mazarinmasse:
Bland alle ingredienserne med en gaffel, et piskeris eller i en minihakker. Fordel mazarinmassen i den forbagte tærtebund. Bag den i ca. 20-25 minutter, til den er gylden på toppen. Lad den derefter køle helt af.
Vaniljecreme med hvid chokolade:
Kom husblas i koldt vand, og stil det til side.
Hak den hvide chokolade, og kom den op i en skål.
Kom piskefløden op i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skil dem ad med sukkeret, og kom både vaniljesukker og den tomme vaniljestang op til fløden i gryden. Varm det op, til det er lige ved at koge, og fisk så den tomme vaniljestang op.
Hæld ¼ af den varme fløde over den hakkede hvide chokolade. Rør rundt, til chokoladen er smeltet. Tilsæt derefter resten af den varme fløde under konstant omrøring.
Vrid husblassen, og kom den op i skålen, så den kan smelte sammen med fløden og chokoladen. Sigt hele cremen over i en ren skål, og dæk den med husholdningsfilm. Kom cremen på køl i minimum 3 timer, men gerne 4 timer eller mere.
Samling af jordbærtærten:
Smelt den mørke chokolade, og fordel den på tærten. Kom tærten på køl, mens du forbereder resten.
Pisk fløden til flødeskum. Pisk vaniljecremen ganske kort, så den er ensartet, og vend den så forsigtigt sammen med flødeskummet. Det er meget vigtigt, at du ikke pisker her, for så skiller cremen.
Fordel cremen på tærten.
Skyl og nip jordbærrene, tør dem, og skær dem i halve. Fordel de halve jordbær på vaniljecremen.
Jordbærtærten skal opbevares på køl, til den skal serveres, og den kan sagtens laves dagen før, den skal bruges.
Tip:
Hvis du vil bruge en halv opskrift, så passer det til en tærteform på 19-20 cm i diameter.
Se også:
Denne kanongode jordbærkage med mazarinbund og chokolade - den er altid et hit.