Julecheesecake
Fantastisk opskrift på en dejlig julecheesecake med en lækker bund af knuste pebernødder og skønt flødeostefyld med appelsin og hvid chokolade. Den skal bare prøves!
Ingredienser
til 1 springform- 250 g pebernødder
- ca. 115 g smør
- 2 dl appelsinsaft
- 5 blade husblas
- 300 g hvid chokolade
- 400 g flødeost naturel
- 1 vaniljestang (kornene heraf)
- 2 1⁄2 dl fløde
Forslag til pynt
- skiver af appelsin eller kandiseret appelsinskal
Sådan laver du julecheesecaken
- Knus pebernødderne i en blender. Har du ikke en blender, kan du putte pebernødderne i frysepose og knuse dem med en kagerulle.
- Smelt smørret, og bland det sammen med de smuldrede pebernødder. Tryk blandingen godt sammen i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Sæt bunden i køleskabet, mens du laver fyldet.
- Udblød husblasen i en skål med koldt vand i mindst fem minutter.
- Hæld appelsinsaften i en gryde, og kog det op. Tag gryden af varmen. Pres den udblødte husblas fri for vand, og smelt det i den varme appelsinsaft. Lad blandingen køle af, til det er lillefingervarmt.
- Smelt den hvide chokolade i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen, og lad chokoladen køle lidt af.
- Rør flødeosten sammen med vaniljekornene til en helt glat masse. Pisk den afkølede hvide chokolade i lidt efter lidt. Pisk herefter den afkølede appelsinsaft i blandingen i en tynd stråle.
- Pisk fløden til skum, og vend det i flødeostblandingen. Fordel fyldet over bunden, og lad kagen stå i køleskabet og sætte sig mindst seks timer før servering.
- Du kan evt. pynte din julecheesecake med appelsinskiver eller kandiseret appelsinskal for et ekstra flot resultat.
Tip:
Du kan sagtens lave cheesecaken direkte på et kagefad ved blot at bruge kanten af springformen. Så er det bare vigtigt, at bunden bliver trykket godt ud i kanterne af formen.
Se også:
Juledessert i glas