Julekaffe
Denne super lækre julekaffe smager skønt af de bedste julekrydderier. Den dufter af kanel og nelliker, og så er der tilsat vaniljesukker, der både gør den sød og aromatisk.
Ingredienser
til 2 personer- 32 g kaffe (malet til stempelkande)
- 2 tsk sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 10 hele nelliker
- 6 dl vand
- evt. 1 dl mælk
- evt. piskefløde
- evt. kanel (til pynt)
Kom kaffe, sukker, vaniljesukker, kanel og nelliker i en stempelkande. Kog vandet, og lad det dampe lidt af. Hæld det over kaffeblandingen, og rør rundt.
Lad den stå og trække i 3-4 minutter. Sæt derefter ”stemplet” i kaffen, og pres det langsomt ned, til du når bunden.
Server evt. kaffen med lidt varmet mælk. Du kan også komme lidt flødeskum på toppen og evt. et drys stødt kanel.