Kålwraps – vegetar
Disse lækre vegetar kålwraps kan sagtens nydes af ikke-vegetarer. De indeholder en dejlig cremet hummus, der er toppet med friske grøntsager og krydderurter, og så er de overraskende mættende.
Ingredienser
til 2 personerHummus
- 1 ds kikærter
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk tahin
- 1 spsk citronsaft
- spidskommen
- salt
- peber
Derudover
- 6 blade spidskål
- 1 rød peberfrugt
- 6 spsk majs
- persille (evt. bredbladet) eller koriander
- 1 håndfuld cashewnødder eller peanuts (hakkede)
Start med at lave hummus
Dræn væden fra kikærterne, men bevar den i et glas. Noget af den skal bruges senere.
Kom kikærterne op i en blender sammen med knust hvidløg, tahin og citronsaft. Blend til en ensartet masse, og tilsæt lagen fra kikærterne lidt ad gangen, til du opnår den ønskede konsistens.
Smag til med spidskommen, salt og peber, og lad hummussen trække i 10 minutters tid, mens resten af ingredienserne til kålwrapsene klargøres.
Lav kålwraps'ene
Løsn forsigtigt spidskålsbladene, og fordel lidt hummus i hvert blad.
Skær peberfrugten i mindre stykker, og fordel den på hummussen. Drys majsene over, og top kålwraps'ene af med frisk persille og hakkede nødder.
Se også:
Fyldte peberfrugter med lækkert vegetarisk fyld
Næringsindhold for vegetariske kålwraps
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 503 kcal | 1006 kcal |
Kulhydrat | 43 g | 87 g |
Protein | 19 g | 38 g |
Fedt | 25 g | 51 g |
Få resten af kålen brugt
Brug f.eks. resten af spidskålen i en dejlig salat, i en anderledes tzatziki eller steg det på panden og servér det som tilbehør ligesom i denne vegetariske madplan.