Kage med abrikoser
Utrolig dejlig kage med abrikoser og vaniljecreme på toppen. Vaniljecremen er rigtig nem at lave, og den passer perfekt til de søde syltede abrikoser og den svampede kage. Skal det være ekstra pænt, kan man også pynte med lidt spiselige blomster.
Ingredienser
til 1 springform- 100 g smør (stuetemperatur)
- 100 g sukker
- 50 g marcipan (koldt)
- 1 æg
- 50 g mel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1⁄2 tsk bagepulver
- 1⁄2 dl mælk
- evt. lidt smør (til formen)
Vaniljecreme
- 1 1⁄2 dl fløde
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 1⁄2 dl creme fraiche
Pynt
- ca. 200 g syltede abrikoser (i halve)
- evt. skovsyre eller andre spiselige blomster til pynt
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk smør og sukker, til det er lyst og luftigt. Riv marcipanen på den fine side af rivejernet, og rør det i sammen med ægget. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver, og sigt det i dejen ad to omgange. Vend det forsigtigt rundt efter hver tilføjelse, til det kun lige er blandet sammen. Rør til sidst mælken forsigtigt i.
Beklæd en springform (ca. 18 cm i diameter) med bagepapir, og smør evt. siderne med lidt smør. Hæld dejen op i formen, og fordel den jævnt. Bag kagen i ca. 20 minutter. Den er færdig, hvis der ikke hænger noget ved, når du stikker en tandstik i den. Lad kagen køle helt af. Imens kan du lave vaniljecremen.
Kom fløden op i en skål sammen med vaniljesukkeret, og pisk det til skum. Bland det sammen med creme fraichen. Fordel cremen på kagen, når denne er helt kold, og pynt med de syltede abrikoser ovenpå. Som lidt ekstra pynt kan du placere nogle spiselige blomster (f.eks. skovsyrer som på billedet) rundt omkring på kagen.