Kage med jordbær
En sød og sommerlig kage med en rar, rund smag sammensat af vanilje, sukker og marcipan. Overdækket med chokoladefrosting tilføjes endnu en nuance til kagens sødme og toppet med friske, røde jordbær er det bare toppen.
Ingredienser
til 6 personer- 1 vaniljestang
- 100 g sukker
- 2 æg (mellemstore)
- 175 g marcipan (revet)
- 100 g smør (smeltet)
- 1 dl mælk
- 125 g mel
- smør til at smøre formen
Chokoladelag
- 25 g lys chokolade
- 100 g mørk chokolade
- 40 g smør
- 1 bk jordbær
Sådan bager du kagen
Halver vaniljestangen og skrab vaniljekorene ud. Bland med lidt af sukkeret.
Kom æg, vaniljesukker-blandingen og resten af sukkeret i en skål og pisk med en elpisker. Pisk i 5 minutter.
Tilsæt marcipan og pisk det til en jævn masse.
Kom det smeltede smør i lidt af gangen. Tilsæt herefter mælk - også lidt af gangen.
Sigt melet i og rør med en grydeske.
Smør formen og kom dejen i. Bag kagen ved 175 grader i 20 minutter.
Når kagen er næsten afkølet laves chokoladefyldet
Kom de to slags chokolade i en gryde med smør og lad det smelte ved lav varme. Fordel det smeltede chokoladefyld over kagen.
Vask og halver jordbærrene og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Når chokoladefyldet er let afkølet fordeles jordbærrene på kagen.
Se også:
Jordbærlagkage der helt sikkert vil imponere dine gæster