Karrysalat med æble
Fænomenal karrysalat med bl.a. finthakket æble, æg og cornichoner, som giver en perfekt balance mellem det søde og det syrlige, det cremede og det sprøde.
Ingredienser
til 10- 2 æg
- 20 cornichoner
- 1 løg (lille)
- 1 æble
- 1 1⁄2 dl mayonnaise
- 2 1⁄2 dl creme fraiche
- evt. 1⁄2 bdt dild
- 4 tsk karry
- evt. lidt gurkemeje for at gøre karrysalaten mere gul
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Kog æggene i 9 minutter (fra vandet koger), så de er hårdkogte. Lad dem derefter køle af.
I mellemtiden hakkes cornichoner, løg og æble fint. Hvis karrysalaten laves dagen i forvejen, kan du evt. vente med at hakke æblerne og putte dem i, til umiddelbart inden servering - så holder salaten sig bedre.
Pil de kogte æg og hak dem fint.
Bland de hakkede ingredienser sammen med mayonnaise, creme fraiche og evt. hakket dild.
Smag til med karry, salt, peber og evt. lidt gurkemeje, som også gør karrysalaten mere gul.
Server til f.eks. sild eller pålæg.
Jeg kan også anbefale disse pålægssalater:
Kyllingesalat med bacon og grønne aspargesTunsalat med kapers