Nem kartoffelrösti i ovn
Rustikke kartoffelrösti, der bages i ovnen, er super nemme at lave og så smager de bare fantastisk. De får en lækker sprød overflade samt et blødt indre, og de går godt sammen med alt slags kød eller som en ret i sig selv.
Ingredienser
til 2 personer- ca. 600 g kartofler
- 1 løg (stort)
- 1 æg
- 1 spsk mel
- 2 tsk salt
- olie (til pensling)
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Vrid væden ud af dem ved hjælp af et rent viskestykke.
Pil skrællen af løget, og riv det. Vend løg, æg, mel og salt sammen med de revne kartofler.
Beklæd en bradepande med bagepapir, og kom lidt olie på det. Fordel det med et stykke køkkenrulle eller en pensl.
Lav små klatter af blandingen på bagepapiret, og pres dem lidt flade med en gaffel, så de bliver til små rösti. Pensl dem med lidt olie.
Bag dem i ca. 20 minutter ved 225 grader. Bagestiden afhænger lidt af, hvor store du har lavet dine rösti.
Se også:
Disse mega sprøde og lækre knuste kartofler - de er altid et kæmpe hit.
Kan kartoffelröstiene laves i forvejen?
Man kan fint lave röstiene i forvejen og lune dem i ovnen umiddelbart inden servering.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 436 kcal | 873 kcal |
Kulhydrat | 55 g | 111 g |
Protein | 10 g | 21 g |
Fedt | 18 g | 35 g |
- Publiceret d.
- 29.04.16.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Kartofler i ovn