Kartofler til culottesteg
Virkelig gode kartofler til culottesteg, hvor kartoflerne bliver til lækre flødekartofler i bunden, imens toppen bliver gylden og sprød. Den bedste kombination og suverænt godt tilbehør.
Ingredienser
til 4 personer- 1 kg kartofler (gerne bagekartofler)
- salt
- peber
- 2 1⁄2 dl fløde
- 3 kviste timian
- 1 1⁄2 spsk olie
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Krydr kartoffelskiverne med salt og peber.
Hæld fløde op i et ildfast fad (ca. 20x20 cm - brug hellere et lidt for lille fad end et lidt for stort, da kartoflerne skal kunne støtte hinanden). Krydr med salt og peber. Pluk bladene af timianen, og kom dem i fløden.
Stil kartoffelskiverne på højkant i fadet, og pensl toppen med olie.
Dæk fadet med stanniol, og bag det ved 170 grader varmluft i 45 minutter.
Fjern stanniolen, og bag yderligere 25 minutter, til kartoflerne er møre, og toppen er gylden og sprød.
Så er kartoflerne til din culottesteg klar til servering.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for kartoflerne
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 475 kcal | 1901 kcal |
Kulhydrat | 42 g | 167 g |
Protein | 6 g | 25 g |
Fedt | 31 g | 123 g |
- Publiceret d.
- 06.10.21.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Kartofler i ovn