Kartofler med stenbiderrogn
Sprøde kartofler, friske stenbiderrogn og creme fraiche går fantastisk godt sammen, og forårsløg sætter prikken over i'et.
Opskriften svarer til en forret for 4 personer eller en frokost for 2.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g kartofler (gerne lidt flade)
- 2 spsk olie
- salt
- peber
- 2 dl creme fraiche
- 100 g stenbiderrogn
- 1 forårsløg
Fremgangsmåde
Skrub kartoflerne godt så de kan spises med skræl.
Halvér kartoflerne på langs. Smør dem godt ind i olie og krydr med salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 210 graders varmluft i ca. 30 minutter eller til de er møre, gyldne og sprøde.
I mellemtiden skæres forårsløget i tynde skiver.
Kom en klat creme fraiche på den flade side af hver bagte kartoffel, og kom dernæst stenbiderrogn på.
Pynt med forårsløg og drys med salt og peber.
Servér straks.
Se også:
Jeg kan også anbefale denne lækre forret med sprøde kartoffelrösti.
Flere opskrifter med stenbiderrogn
Hvis du heller ikke kan få nok af denne utroligt lækre råvare, kan jeg anbefale disse skønne opskrifter:
Lækre blinis med stenbiderrognStenbiderrogn med bagte rødløg og creme fraicheStenbiderrogn med sprødt rugbrød og lækker rygeostecreme
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 260 kcal | 1039 kcal |
Kulhydrat | 18 g | 71 g |
Protein | 7 g | 26 g |
Fedt | 17 g | 70 g |
Obs! Rensning af stenbiderrogn
Vær opmærksom på, om de stenbiderrogn, du køber, er rensede eller ej, dvs. om de stadig har de naturlige hinder. Hvis ikke de er rensede, kan de piskes rundt i iskoldt vand, til hinderne har løsnet sig.