Keto frikadeller
Rigtig gode keto frikadeller, hvor der er skruet op for både smag og fedtindhold, men helt ned for kulhydraterne. Dansk mormormad, når det er allerbedst.
Ingredienser
til 4 personer- 1 løg
- 500 g hakket svine- og kalvekød (eller hakket svinekød)
- 1 3⁄4 tsk salt
- 1 æg
- 1 spsk Pofiber (Hvad er det?)
- 1 dl piskefløde
- peber
- evt. 1⁄2 bdt persille
- ca. 2 spsk olie
- ca. 25 g smør (til stegning)
Sådan laver du frikadeller uden mel
- Pil løg, og hak det fint.
- Rør det hakkede kød sammen med løg, salt, æg og Pofiber.
- Rør piskefløden i, og krydr farsen med peber.
- Skyl persille, hvis du vil have det i, og hak det fint. Bland det i frikadellefarsen.
- Lad farsen hvile i 15 minutter.
- Form til frikadeller, og steg dem i en blanding af olie og smør ved middel varme, til de er gyldne på begge sider og gennemstegte.
Tip: Bag frikadellerne i ovnen
Du kan også stege frikadellerne i ovnen, så du slipper for stegeos- og fedt. Kom frikadellerne på en bageplade med bagepapir. Steg dem ved 200 grader i 30-35 minutter, til de er færdigstegte.
Populært lige nu:
God KETO madplan med meget få kulhydrater, så du kan komme i ketose
Hvad er Pofiber og hvorfor skal det i frikadellerne?
Pofiber er fantastisk til at binde væske i opskrifter, hvor man f.eks. ikke kan bruge hvedemel eller anden form for stivelse, som normalt sørger for at optage væske. Det er et naturligt produkt lavet af kartoffelfibre, og det har en neutral smag.
Det er rigtig godt at bruge i keto og low carb frikadeller, da det kan suge en masse væske, så man får nogle super saftige deller.
Køb Pofiber billigt her [annonce]
Godt tilbehør til keto frikadeller
Jeg kan anbefale at servere dellerne med dette lækre ketovenlige tilbehør:
Lækker bagt spidskålBroccoli-blomkålssalat med bacon og fetaCremet spidskålssalat med gulerødder og purløg
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Hviletid for farsen: 15 min.
Tid i alt: 45 min.
Hvor mange frikadeller giver 1 portion til 4 personer: Ca. 10-12 stk.
Næringsindhold for frikadellerne
pr. frikadelle | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 134 kcal | 403 kcal | 1613 kcal |
Kulhydrat | 1,3 g | 4 g | 16 g |
Protein | 10 g | 29 g | 116 g |
Fedt | 10 g | 30 g | 122 g |
Næringsindholdet pr. frikadelle forudsætter, at 1 portion til 4 personer giver 12 frikadeller.