Keto gryderet
Mega lækker keto gryderet med både saftig kylling, sprød bacon og en knaldgod paprikasovs. Perfekt hverdagsmad, hvis du spiser LCHF, low carb eller keto.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g bacontern
- 250 g champignoner
- 600 g kyllingeinderfilet
- 3 spsk olie
- 1 løg (lille)
- 1 squash (lille)
- 1 peberfrugt
- 2 spsk paprika
- 1 spsk tomatpuré
- 150 g flødeost
- 2 dl fløde
- 2 dl vand
- 1 1⁄2 hønsebouillonterning
- salt
- peber
- evt. persille
Steg baconternene sprøde på en pande.
Forbered champignoner, imens baconen steger. Rengør champignonerne grundigt, og snit dem i tynde skiver.
Tag baconternene op, og læg dem på fedtsugende papir. Steg champignonerne et par minutter i det resterende baconfedt ved høj varme (fjern evt. lidt af fedtet, hvis der er meget). Tag champignonerne op, og læg dem sammen med baconternene.
Brun kyllingeinderfileterne ad flere omgange i halvdelen af olien ved høj varme.
Imens kyllingen bruner, kan du forberede grøntsagerne.
Pil løg, og hak det fint. Skyl squash og peberfrugt. Skær squashen igennem på langs, og fjern de våde kerner. Skær squashen i tern. Fjern de hvide hinder og kerner fra peberfrugten. Skær også peberfrugten i tern.
Tag kyllingestykkerne op, når de er brunet af.
Svits grøntsagerne i ca. 5 minutter ved middel varme i den resterende mængde olie.
Tilsæt paprika og tomatpuré, og svits yderligere et minuts tid. Tilsæt flødeost, fløde, vand og hønsebouillon, og kog det op.
Kom kylling, bacon og champignoner tilbage i gryden, og lad retten simre i ca. 10 minutter.
Smag til med salt og peber, og drys evt. med lidt frisk persille - så er den lækre keto gryderet klar til servering.
P.S. Se også den populære opskrift på KETO kylling der smager af pizza.
Hvilket keto tilbehør passer godt til?
Det er rigtig lækkert at servere en cremet blomkålsmos til. Det er også virkelig godt med stegt eller bagt spidskål til.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for gryderetten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 734 kcal | 2936 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 42 g |
Protein | 47 g | 188 g |
Fedt | 56 g | 223 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve gryderetten - ikke eventuelt tilbehør.