Kylling med ost og bacon i ovn
Det her er nok de lækreste kyllingefileter, jeg længe har smagt. Når kyllingen toppes med ost og bacon, ender man ud med både ekstra saftigt og velsmagende kød. Og så er de ovenikøbet klar i et snuptag.
Ingredienser
til 2 personer- 2 skiver bacon
- 50 g flødeost naturel
- 1⁄4 tsk hvidløgspulver
- 1⁄2 tsk paprika
- 1⁄2 tsk tomatpuré
- 1⁄4 bdt persille
- salt
- peber
- 2 kyllingefileter
- 30 g revet cheddarost
Start med at gøre bacon og ostefyld klar
Forvarm ovnen til 200 grader. Kom baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen, imens den varmer op. Baconen skal være gylden og næsten helt færdigstegt.
Kom flødeost op i en skål, og rør det sammen med hvidløgspulver, paprika og koncentreret tomatpuré. Skyl persillen, og hak det fint. Rør det i flødeosten, og krydr med salt og peber.
Rids kyllingefileterne
Skær ridser på tværs af kyllingefileterne (pas på ikke at skære helt igennem, og krydr dem med salt og peber.
Kom fyld i og drys med ost
Bræk baconen i mindre stykker. Rør halvdelen i flødeosteblandingen, og smør kyllingefileterne med flødeosten. Sørg for at få det godt ned i ridserne på kyllingen.
Drys med revet cheddarost, og kom den resterende halvdel bacon ovenpå.
Steg kyllingefileterne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gennemstegte og gyldne på toppen.
Se også:
Denne super lækre opskrift på kyllingefileter med ost og spinat.
Grønt tilbehør til kyllingefileterne
Hvis der skal serveres lidt ekstra lækkert tilbehør til retten, passer følgende rigtig godt til:
Lækre knuste kartoflerBBQ broccoli i ovnSuverænt gode bønnefritter
Næringsindhold for kylling med bacon og ost
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 288 kcal | 577 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 3 g |
Protein | 35 g | 70 g |
Fedt | 16 g | 32 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på kylling med ost og bacon - ikke tilbehøret.