Klassisk pastasalat
Lækker klassisk pastasalat af den rigtig nemme slags, der både kan serveres som tilbehør eller som måltidssalat, hvis du kommer kød i. Du kan selv vælge, om du vil lave pastasalaten med eller uden dressing.
Mine bedste pastasalater
Jeg elsker den her helt klassiske opskrift på kold pastasalat, men jeg vil også lige tippe dig om de her opskrifter, der er blandt mine favoritter:
Pastasalat med kylling, bacon og karrydressingKold pastasalat med bacon og spidskålPastasalat med kylling og pesto
Og lad os så komme i gang med salaten 😀
Ingredienser
til 4 personer- 250 g pasta (f.eks. skruer eller penne)
- 1 peberfrugt
- 1⁄2 agurk
- 1 hjertesalat
- 100 g ærter (optøede)
- 100 g majs
- evt. 300 g creme fraiche hvis du vil have en cremet pastasalat (eller lav denne dressing til pastasalaten)
- evt. skinke eller kylling eller bacon (hvis du ikke allerede har styr på kødet)
Sådan laver du en god klassisk pastasalat
- Start med at koge pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad pastaen køle af (skyl det evt. i koldt vand, så køler det hurtigere af).
- Skyl peberfrugt og agurk, og skær begge dele i små tern.
- Skyl hjertesalaten, og riv eller snit den i mindre stykker.
- Bland den afkølede pasta sammen med salat, agurk, peberfrugt, majs og ærter.
- Vend evt. pastasalaten med creme fraiche (smagt til med salt og peber), hvis du vil have en cremet pastasalat. Du kan også lave en af disse lækre dressinger til pastasalaten.
- Tilføj evt. kød (f.eks. skinke, kylling eller bacon) til salaten, hvis du ikke allerede har noget kød, den skal serveres til.
Se også:
Lækker pastasalat til aftensmadPastasalat med kylling, bacon og avocadocremePastasalat med oksekød og bearnaisedressing
Hvor meget pastasalat pr. person?
Det afhænger lidt af, hvad man skal bruge pastasalaten til. Som tilbehør til aftensmaden eller som frokost kan man beregne ca. 275 g per person (350 g med creme fraiche).
Skal salaten serveres som del af en buffet med mange andre retter, kan man i stedet beregne 180 g per person (230 g med creme fraiche) - det svarer til, at der i grundportionen er til 6 personer i stedet for 4 personer.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør, frokost, madpakke eller hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for salaten uden dressing
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 282 kcal | 1127 kcal |
Kulhydrat | 55 g | 220 g |
Protein | 10 g | 39 g |
Fedt | 2 g | 7 g |
Næringsberegningen er uden kød.
Næringsindhold med creme fraiche
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 422 kcal | 1690 kcal |
Kulhydrat | 57 g | 229 g |
Protein | 12 g | 47 g |
Fedt | 15 g | 61 g |
Næringsberegningen er baseret på at der bruges 18% creme fraiche. Beregningen er uden kød i pastasalaten.