Kødsovs med rødvin
Den her kødsovs med rødvin har en helt utrolig smagsdybde, som stammer fra den lækre kombination af bacon, oksekød, rødvin og krydderier. Tilberedningen i ovnen er med til at gøre den ekstra intens og lækker i smagen. Retten kan sagtens laves dagen i forvejen – faktisk bliver den næsten kun bedre af at stå en dag eller to.
Ingredienser
til 4 personer- 100 g bacontern
- 1 løg
- 1 gulerod
- 2 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 1⁄2 tsk rosmarin
- 1 tsk timian
- 2 1⁄2 dl rødvin
- 2 ds hakkede tomater
- 1⁄2 dl vand
- 1⁄2 oksebouillonterning
- salt
- peber
- evt. frisk basilikum
Start med at stege bacon og grøntsager
Forvarm ovnen til 185 grader.
Steg baconternene sprøde på en pande ved middelhøj varme.
Hak imens løg, gulerødder og hvidløg fint, og kom det på panden med den sprøde bacon.
Skru ned til svag varme, og lad det stå og stege, indtil løgene er klare uden at have taget farve. Det tager ca. 10-15 minutter.
Tilsæt oksekød, rødvin og hakkede tomater
Skub bacon og grøntsager ud til den ene side af panden, og skru derefter op til middelhøj varme igen. Brun det hakkede oksekød godt af.
Tilsæt rosmarin, timian og rødvin. Lad rødvinen koge ind til det halve.
Hæld hakkede tomater og vand i panden, og smuldr bouillonterningen udover. Rør godt rundt.
Lav kødsovsen færdig i ovnen
Dæk panden til med sølvpapir eller et låg, der kan tåle at komme i ovnen. Kan din pande ikke tåle at komme i ovnen, kan du hælde kødsovsen over i et ildfast fad i stedet for. Sæt panden eller fadet i ovnen, og lad kødsovsen stege videre i 45 minutter.
Tag kødsovsen ud af ovnen, og smag til med salt og peber.
Drys evt. lidt grofthakket frisk basilikum på toppen inden servering.
Se også:
Sund kødsovs med masser af grøntsager