Koral tuille
Virkelig nem opskrift på koral tuille, der er super smukke som pynt på dessert, is eller kage.
Ingredienser
til 18 stk- 2 spsk hvedemel
- 1 dl olie
- 6 spsk vand
- 1 knsp salt
- evt. lidt pastafarve (hvis du vil have en flot farve på korallerne)
Sådan laver du smukke koral tuille
- Blend hvedemel, olie, vand, salt og evt. pastafarve godt sammen med en stavblender.
- Varm en stegepande op ved middel varme.
- Hæld lidt tuille dej på panden (1 lille spiseskefuld). Du behøver ikke sprede dejen ud, da den er så tynd, at den flyder ud af sig selv.
- Lad tuillen stege, indtil dejen har sat sig, og det har dannet et smukt koralmønster. Det tager ikke mere end 30-45 sekunder. Hvis de er bløde og svære at vende, skal de stege lidt mere.
- Vend tuillen, og steg den ca. 10 sekunder på den anden side.
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Hvordan opbevarer man bedst koral tuilles?
Opbevar dem i en lufttæt beholder, gerne med køkkenrulle imellem, så de ikke klistrer sammen.
Kan man lave dem i andre former?
Ja, man kan sagtens lave andre former på tuillen. F.eks. kan du, når du tager tuillen af panden, lægge den på en kagerulle, så den bøjer og får en flot form. Du kan også hælde dejen på panden i en mere aflang form, som jeg har gjort her:
Kan man lave dem med smag?
Ja, det kan man godt. Du kan blande forskellige ting i dejen, f.eks. skal af citrusfrugter, lakridspulver, frysetørret frugtpulver eller friske krydderurter.
Kan man lave tuille dejen salt?
Du kan sagtens tilføje 1⁄2 tsk salt til dejen for at få en mere salt smag. Så passer korallerne bedre som pynt på f.eks. forretter eller hovedretter.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert eller kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange får man ud af opskriften: Ca. 18 stk. på 8 cm i diameter
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for koral pynt
pr. tuille | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 48 kcal | 869 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 11 g |
Protein | 0 g | 2 g |
Fedt | 5 g | 90 g |