Nytårsdessert i glas - Nem dessert til nytårsaften
Perfekt dessert til nytår med Baileys panna cotta, appelsingelé og knust Daim - den smager helt fantastisk, ser drønflot ud, og så kan den laves på forhånd, så man ikke skal stå og svede i køkkenet, når der er gæster.
Inden vi går videre ned til opskriften på nytårsdesserten, vil jeg også lige tippe dig om de her nemme desserter, der alle kan laves på forhånd:
Nem italiensk dessertNem appelsindessert i glasSmå dessert kager til fest
Og lad os så komme i gang med at lave dessert 🎉
Ingredienser
til 4 personerBaileys panna cotta
- 3 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 50 g sukker
- 5 dl fløde
- 1 dl Baileys
- 80 g hvid chokolade
Appelsingelé
- 1 blad husblas
- 1 1⁄2 dl appelsinsaft
- 25 g sukker
Pynt
- 25 g Daim
- 4 kviste citronmelisse eller mynte
Baileys panna cotta
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Lad det stå ca. 15 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skil dem ad med lidt af sukkeret.
Kom sukker og vaniljesukker op i en gryde sammen med fløden. Varm det op ved middel varme, og lad sukkeret smelte. Blandingen skal ikke koge.
Tilsæt Baileys og hvid chokolade, og rør rundt, så den hvide chokolade smelter.
Tag flødeblandingen af varmen. Knug husblassen fri for vand, og kom den i gryden. Rør rundt, til husblassen er smeltet.
Kom blandingen på køl i 1-2 timer, så den køler af (Obs! Fløden skal ikke tykne, så hold øje med, at den ikke sætter sig på køl).
Hæld blandingen igennem en sigte og op i en kande eller lignende. Fordel fløden i glas, og kom dem på køl i minimum 6 timer.
Appelsingelé
Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
Kom appelsinsaft og sukker op i en lille gryde, og varm det op ved middel varme, til alt sukkeret er smeltet.
Klem vandet ud af husblassen, og kom den i gryden. Rør rundt, til husblassen er smeltet helt.
Lad geléen køle af i ca. 30 minutter, til den har nået stuetemperatur, og fordel den herefter ovenpå panna cottaen i glassene.
Sæt glassene tilbage på køl, og lad dem stå ca. 2-3 timer, til geléen har sat sig.
Sådan pynter du desserterne nytårsaften
Hak Daim helt fint, og drys det ovenpå geléen umiddelbart inden servering.
Pynt til sidst med en kvist citronmelisse eller mynte. Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af pynten, kan du se forslag her.
Se også:
Lækker nytårskage med mousse
Kan desserten laves på forhånd?
Ja, desserten skal faktisk gerne laves i forvejen, da den skal bruge tid til at sætte sig, så det er en god idé at lave den 1-2 dage før nytårsaften. Vent blot med at komme hakket Daim og citronmelisse eller mynte på, til du skal servere desserten, da det ellers vil falde sammen og blive slattent at kigge på.
Gør nytårsdesserten endnu mere luksus
Skal der gøres endnu mere ud af pynten, er det super flot at pynte med f.eks. macarons, små kyskager eller karamel tuiles, som du kan se opskrifter på herunder:
MacaronsSmå kyskagerSprøde karamel tuiles
Hvis du vil lave de sprøde tuiles, kan jeg anbefale at brede dejen ud i én stor firkant og derefter brække aflange flager af, som du kan stikke i desserten. Som du kan se på nedenstående billede, så kan man vælge både at pynte med finthakket Daim og en tuile, eller man kan nøjes med tuilen.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det italienske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Køletid: 9-11 timer
Næringsindhold for nytårsdesserten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 803 kcal | 3212 kcal |
Kulhydrat | 48 g | 194 g |
Protein | 6 g | 26 g |
Fedt | 63 g | 250 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på nytårsdesserten inklusiv Daim, men eksklusiv andet pynt.