Luksus koteletter i fad med bacon, fløde og paprika
Mega lækker opskrift på koteletter i fad med både sprød bacon og en cremet sovs med paprika og fløde, så den er ekstra luksus. Et sikkert hit hos både børn og voksne.
Ingredienser
til 3 personer- 2 løg
- evt. 1 fed hvidløg
- 200 g champignoner
- 1 spsk smør
- 2 røde peberfrugter
- 1 ds hakkede tomater
- evt. 2 spsk tomatpuré
- 2 1⁄2 dl fløde
- 4 spsk paprika
- salt
- peber
- 4 koteletter
- 8 skiver bacon
- evt. 1 bdt persille til drys
Sådan laver du luksus koteletter i fad
Tænd ovnen på 230 grader (varmluft).
Hak løg og hvidløg, og kom dem i et ildfast fad. Rengør champignonerne, skær dem i skiver, og kom dem i fadet. Fordel smørret i små klatter ovenpå løg og champignon. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter - rør evt. i det en enkelt gang undervejs.
Skyl peberfrugterne, og skær dem i strimler. Bland hakkede tomater, tomatpuré, fløde og paprika sammen i en skål. Krydr med salt og peber.
Tag fadet ud af ovnen, og kom peberfrugterne i. Hæld sovsen over, og sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 30 minutter.
Vikl to skiver bacon om hver kotelet, og krydr med peber. Baconen er salt i forvejen, så det er ikke nødvendigt med mere salt.
Tag fadet ud af ovnen, og læg koteletterne i. Sæt det tilbage i ovnen, og giv det først 5 minutter ved 230 grader (varmluft). Skru derefter over på "grill", og giv det 5-10 minutter, eller til baconen er gylden og sprød. Hold godt øje med det, så det ikke får for meget.
Skyl persillen, lad den dryppe godt, og hak den. Kom den i en skål, og servér den ved siden af.
Velbekomme!
Se også:
Koteletter i fad uden fløde
Tilbehør til koteletter i fad
Det klassiske tilbehør er jo ris, frisk pasta, kartoffelmos eller andre former for kartofler, og det er jo altid lækkert. Men da der er tale om en ret tung ret med både bacon og flødesovs, kan jeg også godt lide noget mere let tilbehør. F.eks. blomkålsris, ovnbagte rodfrugter eller måske bare grønne ærter. Det er både nemt, og så er det endda LCHF.
Retten bliver bestemt heller ikke ringere af at blive serveret med et godt glas rødvin eller en kold øl til :-)
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 873 kcal | 2619 kcal |
Kulhydrat | 26 g | 78 g |
Protein | 45 g | 135 g |
Fedt | 67 g | 202 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på koteletter i fad - ikke tilbehøret.
Madplan med fadkoteletter i paprikasovs
Fadkoteletter med bacon og paprikasovs er én af retterne i den her madplan med LCHF aftensmad: