Koteletter på grill - sådan griller du koteletter perfekt (med/uden skaft)
Det er helt fantastisk at sætte tænderne i en lækker grillet kotelet, der både er super saftig, mør og med masser af smag. I denne opskrift bliver koteletterne marineret i en lækker barbecuesauce og pakket ind i bacon, og du får vejledning til at ramme stegetiden helt perfekt, uanset om du bruger stegetermometer eller ej, og om det er koteletter med/uden skaft.
Ingredienser
til 2 personer- 2 koteletter (Jeg brugte koteletter med skaft, som vejer ca. 225 g pr. stk.)
- 1 dl barbecuesauce
- 6 skiver bacon
Smør koteletterne godt ind i halvdelen af barbecuesaucen, og vikl 3 skiver bacon om hvert stykke kød. Smør det resterende barbecuesauce på baconen.
Grill koteletterne ved indirekte varme - den samlede stegetid er mellem 16-20 minutter, hvor koteletterne vendes hvert 4.-5. minut. Hvis du bruger stegetermometer skal kødet have en kernetemperatur på 59 grader.
Lad kødet hvile i 5-10 minutter inden servering.
Grillede koteletter uden skaft:
Hvis du bruger de tynde koteletter uden skaft, skal de kun have omkring 4-5 minutter på hver side og 8-10 minutter samlet. Her kan det også være en god idé at beregne 1,5 kotelet per mand i stedet for 1.
Tip:
Tag koteletterne ud af køleskabet ca. en halv time før, de skal grilles, så kødet kan nå at få stuetemperatur - det giver det bedste resultat. Har du god tid, kan du også sagtens klargøre koteletterne og lade dem marinere i køleskabet i op til et døgn.
Forslag til tilbehør:
Til koteletterne kan du f.eks. servere grillet spidskål, en lækker kartoffelsalat eller denne mega gode grillede salat. Du finder mere lækkert tilbehør til grillmad lige her.