God ret med koteletter
Rigtig god ret med koteletter, der steges saftige på panden og serveres med en cremet og lækker pandesovs, der laves på samme pande. Det er nem aftensmad, der er proppet med velsmag
Ingredienser
til 4 personer- 8 dl vand (til at koge ris eller bulgur i)
- 1 fed hvidløg
- 1 stk rødløg (lille)
- 2 stk tomater
- 1 håndfuld persille (frisk)
- smør (til stegning)
- 4 stk svinekoteletter (marinerede)
- 4 dl ris (eller bulgur)
- 1 spsk vand
- 250 ml madlavningsfløde
- salt
- peber
Sådan laver du retten
- Sæt en gryde over med vandet til risene eller bulguren.
- Hak hvidløg, rødløg og tomat fint, og stil det til side. Hak også persillen fint, og stil det til side i en skål for sig selv.
- Sæt en stegepande over på komfuret ved høj varme, og lad den blive godt varm. Tilsæt rigeligt smør, og steg koteletterne i ca. 1-1,5 minut på hver side, til de er gennemstegte. Skru herefter ned for komfuret til middel varme, og tag koteletterne af.
- Pak koteletterne ind i sølvpapir, så de holder sig varme.
- Kog ris eller bulgur i ca. 10-12 minutter.
- Svits hvidløg, rødløg og tomater af på panden, tilsæt vand, og rør godt rundt så alt det, der sidder fast i bunden, løsner sig. Der sidder nemlig masser af smag i.
- Tilsæt madlavningsfløde og persille, og smag saucen til med salt og peber. Du kan evt. lægge koteletterne ovenpå saucen for at varme dem en smule mere inden servering.
- Servér retten med ris eller bulgur til, og pynt evt. med lidt frisk persille og tynde skiver bolsjebeder eller rødbeder. Vil du servere en salat til retten, kan jeg anbefale denne salat der passer rigtig godt til koteletter, mørbrad og andet svinekød.
Se også:
Koteletter på panden
Næringsindhold for koteletter med ris og sovs
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 673 kcal | 2693 kcal |
Kulhydrat | 75 g | 299 g |
Protein | 35 g | 141 g |
Fedt | 26 g | 103 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på koteletter med ris og sovs - ikke de bolsjebeder der også kan ses på billedet.