Kylling i karry i ovn - mega nem opskrift
Den her suveræne opskrift på kylling i karry er mega nem, for det hele tilberedes i ovnen, så man kan læne sig tilbage og slappe af. Kyllingestykkerne får masser af smag fra den lækre karrysovs, og retten kan serveres simpelt med ris til eller som ristaffel med forskelligt tilbehør.
Ingredienser
til 3 personer- olie (til fadet)
- 600 g kyllingefilet
- 1 hønsebouillonterning
- 3 dl vand (kogende)
- 2 tsk majsstivelse
- 1 løg (lille)
- 1 dl fløde
- 1⁄4 tsk salt
- peber
- 1 spsk karry
- saft af 1⁄4 citron
Serveringsforslag
- evt. lidt persille til drys
- ris
Sådan laver du kylling i karry i ovnen
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør et ovnfast fad med olie. Fjern fedt og sener fra kyllingefileterne, og skær dem i mundrette bidder. Kom dem op i fadet.
Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand, og pisk maizenaen i. Skræl løget, og hak det fint. Rør det i sovsen sammen med fløde, salt, peber, karry og citronsaft. Hæld karrysovsen over kyllingestykkerne i fadet.
Sæt fadet i ovnen, og tilbered det i ca. 40 minutter, eller til kyllingen er helt gennemstegt.
Servér evt. den lækre omgang kylling i karry med lidt friskhakket persille på toppen og med ris og salat til eller som ristaffel.
Se også:
Boller i karry er også ekstra nemt at lave i ovnen
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 379 kcal | 1137 kcal |
Kulhydrat | 8 g | 24 g |
Protein | 42 g | 125 g |
Fedt | 20 g | 59 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på kylling i karry i ovn - ikke tilbehør såsom ris.