Kylling i karry med grøntsager
Den her opskrift på kylling i karry er fyldt med skønne grøntsager, der sammen med kyllingen hygger sig i en lækker cremet karrysovs med kokosmælk. Så er det lige pludselig ekstra nemt at spise masser af grøntsager.
Ingredienser
til 4 personer- 1 bdt forårsløg
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 broccoli
- 2 spsk olie
- 2 tsk rød karrypasta
- 3 tsk karry
- 2 kyllingefileter
- 2 fed hvidløg
- 2 ds kokosmælk
- 1 terning hønsebouillon
- 1⁄2 citron (saft)
- Evt. 2 tsk sukker
- salt
- peber
Sådan laver du kylling i karry med grøntsager
- Start med at klargøre grøntsagerne. Snit både den hvide og grønne del af forårsløgene, men gem den grønne del, og sæt dem til side. Skær gulerødder og rød peber i tynde stave, og skær broccolien ud i små buketter. Sæt grøntsagerne til side.
- Varm olien op i en pande eller wok ved middel-høj varme. Lad karrypastaen og karrypulveret svitse et par minutter i olien.
- Skær imens kyllingefileterne igennem på langs og herefter i grove tern. Kom kyllingeternene op i panden, og brun dem af i karryen.
- Pres hvidløget udover kyllingen, og svits det med et minuts tid. Kom de snittede forårsløg (den hvide del), rød peber og gulerødder på panden, så de også kan svitse med et par minutter.
- Tilsæt herefter kokosmælk, hønsebouillon, citronsaft og sukker, og lad retten simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber samt evt. mere citronsaft og sukker.
- Kom broccolibuketterne i retten, og lad dem simre i 5-10 minutter, så de stadig har lidt bid.
- Pynt til sidst retten med forårsløgene, og server med eks. kogte ris til.
Se også:
Denne ekstra nemme opskrift på kylling i karry lavet i ovnen.
Hvad kan man servere til retten?
Det er super lækkert at servere karryretten med kogte ris til, men skal tilbehøret være både sundt og lækkert, kan jeg anbefale disse opskrifter:
Nemme blomkålsrisLækre broccoli-blomkålsrisPandestegt spidskål
Kan retten fryses?
Ja, retten egner sig fint til at fryse ned.
Kan man bruge noget andet end kokosmælk?
Ja, du kan fint bruge piskefløde eller madlavningsfløde i stedet for kokosmælk.
Næringsindhold for kylling i karry
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 560 kcal | 2241 kcal |
Kulhydrat | 19 g | 75 g |
Protein | 22 g | 87 g |
Fedt | 43 g | 174 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på kylling i karry med grøntsager - ikke tilbehøret.
Madplaner med karryretten
Opskriften indgår i 2 lækre madplaner, som du kan se her:
Madplan og indkøbsliste til 7 dageMadplan med 5 dages stivelsesfri aftensmad