Kylling i pikantsovs med grøntsager
Denne fantastiske alt-i-en ret består af saftige kyllingeinderfileter i en lækker pikantsovs med peberfrugt, tomat og squash. Hele herligheden passer sig selv i ovnen, så du kan lave dejligt tilbehør imens. Retten er tilmed helt perfekt, hvis du spiser low carb eller LCHF, da der er sparet på kulhydraterne.
Ingredienser
til 2 personer- 2 peberfrugter
- 2 tomater
- 1⁄2 squash
- 1 1⁄2 dl fløde
- 150 g pikantost
- 1 spsk tomatpuré
- salt
- peber
- 300 g kyllingeinderfilet
Tilbehør
- ris (eller disse lækre blomkålsris, hvis det skal være low carb)
- pasta eller spaghetti
Gør grøntsagerne klar
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl alle grøntsagerne.
Fjern de hvide hinder og kerner fra peberfrugter, og skær dem i små tern. Skær ligeledes tomater og squash i små tern, og kom grøntsagerne op i et ildfast fad.
Rør pikantsovsen sammen
Rør fløde, pikantost og tomatpuré sammen, og krydr sovsen med salt og peber. Hæld sovsen over grøntsagerne i fadet.
Kom kyllingen i fadet og sæt det i ovnen
Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber, og læg dem ovenpå sovs og grøntsager.
Sæt fadet i ovnen, og steg det i 20-25 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt.
Tip:
Jeg kan også varmt anbefale denne mega lækre skinkestang, der også laves med pikantost.
Hvad kan man servere til?
Af low carb tilbehør, kan jeg anbefale blomkålsris eller en af disse dejlige opskrifter:
Lækre gulerodsfritter med parmesanFantastisk bagt blomkålCremet blomkåls-broccolimos
Hvis tilbehøret ikke skal være low carb, er det super lækkert med ris eller pasta til.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 684 kcal | 1367 kcal |
Kulhydrat | 17 g | 34 g |
Protein | 41 g | 82 g |
Fedt | 49 g | 98 g |
*Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på kylling med grøntsager i pikantsovs - ikke tilbehøret.