Kyllingebryst med bacon og blåskimmelost
Blåskimmelosten venter som en cremet surprise i kyllingebrysterne og dens markante smag gør let kødet mere interessant. Lidt sund, grøn kulør får retten også med broccolien og den røgede smag af bacon er altid populær.
Ingredienser
til 4 personer- 4 kyllingefileter
- 100 g spinat
- 150 g blåskimmelost
- 150 g bacon i skiver
- lidt olie
- 1⁄2 broccoli
- 12 cherrytomater
Steg kyllingefileterne let på begge sider ved høj varme. Tag fileterne af panden og lav et snit på langs i hver filet, så der bliver en stor ”lomme”. Kom spinat og tykke skiver af blåskimmelost heri. Vikl bacon om fileterne og fastgør det evt. med en tandstik.
Kom lidt olie i bunden af et ildfast fad og læg kyllingefileterne heri. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 min.
Skær broccolien i mundrette stykker og damp dem i 5 min. over kogende vand. Skær cherrytomaterne i halve og anret med de dampede broccolistykker.
Tjek om kyllingefileterne er gennemstegte inden servering. Server med den nemme broccolisalat og evt. flødekartofler, kogte kartofler eller ris til.