Kyllingefarsbrød i ovn med grøntsager
Dejligt farsbrød lavet med kyllingekød, hytteost og grøntsager, så det ikke blot er super sundt, men også rigtig lækkert. Kyllingefarsbrødet steges i ovnen, så der er masser af tid til at lave skønt tilbehør.
Gå til:
Ingredienser
til 6 personer- 800 g hakket kyllingekød
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1⁄2 bdt forårsløg
- 1 peberfrugt
- 2 gulerødder
- 1⁄2 squash (lille)
- 2 æg
- 150 g hytteost
- 75 g tomatpuré
- 100 g havregryn
Start med at snitte grøntsagerne
Snit forårsløg fint.
Fjern kerner og hinder fra peberfrugt, og skær den i fine tern. Skræl gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet.
Flæk squashen på langs, og fjern de våde kerner i midten. Riv også denne groft.
Lav farsen og form til farsbrød
Kom det hakkede kyllingekød op i en skål, og rør det sejt med salt.
Kom alle grøntsagerne op til det hakkede kyllingekød, og tilsæt æg, hytteost, koncentreret tomatpuré og havregryn.
Rør farsen godt sammen, og form den til et farsbrød.
Steg kyllingefarsbrødet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter, eller til det er gennemstegt.
Se også:
Godt tilbehør til farsbrød
Næringsindhold for kyllingefarsbrødet
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 321 kcal | 1927 kcal |
Kulhydrat | 16 g | 96 g |
Protein | 37 g | 224 g |
Fedt | 11 g | 66 g |
Kan man undlade hytteost?
Hytteosten kan som sådan ikke smages i farsbrødet, men hvis du gerne vil undgå det alligevel, kan jeg anbefale dette kyllingefarsbrød.