Kyllingefilet i ovn med rodfrugter
Når de bages sammen i ovnen, giver kyllingefileterne dejlig smag til rodfrugterne, som både bliver bløde og søde, og timianen får retten til at dufte helt vidunderligt.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g gulerødder
- 400 g rødbeder
- 400 g persillerod eller anden rodfrugt
- 4 spsk olie
- 2 løg
- 4 dl fløde
- salt
- peber
- timian (frisk eller tørret)
- 4 kyllingefileter
Server evt med
- pasta eller brød
Start med rodfrugterne
Skræl alle rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i et ildfast fad, og vend dem sammen med halvdelen af olien.
Pil løgene, og skær dem i både. Bland dem sammen med rodfrugterne.
Hæld fløden over, og krydr med salt, peber og timian. Sæt fadet i ovnen, og bag i 20 minutter ved 200 grader.
Brun kyllingen og kom den i fadet
Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og brun dem i den anden halvdel af olien på en pande. De skal blot lige tage farve.
Tag fadet ud af ovnen, og læg kyllingefileterne i. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag i yderligere 25-30 minutter, eller til kyllingefileterne er gennemstegte.
Server retten som den er eller med f.eks. pasta og/eller brød.
Se flere gode ideer til tilbehør til kylling her
Næringsindhold for ovnretten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 809 kcal | 3237 kcal |
Kulhydrat | 32 g | 128 g |
Protein | 36 g | 143 g |
Fedt | 57 g | 230 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve ovnretten med kyllingebryst, rodfrugter og sovs - ikke andet tilbehør såsom pasta eller brød.