Kyllingeinderfilet med bacon, kartofler og grøntsager i fad
Når det kommer til hverdagsmad, er denne ret en sikker vinder. Kyllingeinderfileter pakkes ind i bacon og tilberedes i et fad med en lækker blanding af kartofler, porrer, spidskål og mornaysauce. Alt i alt en fantastisk nem ret, der smager helt forrygende.
Ingredienser
til 3 personer- 1 kg kartofler
- 1 spsk olie
- salt
- peber
- 1⁄2 spidskål
- 2 porrer
- 600 g mornaysauce
- 1⁄2 dl mælk
- 350 g kyllingeinderfilet
- ca. 5 skiver bacon
Start med at gøre kartofler, spidskål og porrer klar
Forvarm ovnen til 220 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små mundrette stykker (de skal helst være små, så de kan nå at blive møre). Kom dem op i et ildfast fad, og vend dem med olie samt salt og peber. Sæt fadet i ovnen, og steg kartoflerne i 20 minutter.
Skyl spidskål, og snit det fint - husk at fjerne stokken i midten.
Rens porrerne grundigt, og snit også disse fint.
Kom mornaysauce og grøntsager i fadet
Rør mornaysauce og mælk sammen.
Tag fadet ud af ovnen, og tilsæt spidskål, porrer og mornaysauce.
Krydr med lidt ekstra salt og peber, og vend det godt rundt.
Pak kyllingeinderfileter ind i bacon og bag retten færdig
Skær eller klip baconskiverne over på midten, og vikl en halv skive om hver kyllingeinderfilet.
Læg kyllingen i fadet, og sæt fadet tilbage i ovnen. Lad det hele stege i yderligere 20-25 minutter, evt. med grillfunktionen tændt de sidste 3-4 minutter, så baconen bliver sprød på toppen.
Se også:
Græsk kylling i fad med kartofler
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 940 kcal | 2819 kcal |
Kulhydrat | 77 g | 232 g |
Protein | 52 g | 155 g |
Fedt | 44 g | 131 g |
Hvad kan man bruge i stedet for mornaysauce?
Er du ikke så vild med mornaysauce, er det rigtig lækkert at bruge almindelig fløde i stedet for. Husk da at krydre ekstra godt med salt og peber.
Hvad kan jeg bruge evt. rester af porrer, spidskål og kartofler til?
Er der grøntsager tilovers, når du har lavet retten, er der forskellige måder at bruge dem på.
Hvis du har rester af både porrer, spidskål og kartofler, kan jeg anbefale at lave denne opskrift på svensk pølseret.
Rester af spidskål kan også med fordel bruges i denne lækre omgang boller i karry i ovn, og er der tilmed lidt bacon tilovers, kan både bacon og spidskål blive brugt i en super god pastasalat.
Hvis der kun er rester af porrer og kartofler, kan du f.eks. bruge dem i en klassisk kartoffel-porre suppe eller i dette nemme porrefad.