Sprøde nuggets i ovn
Når kyllingenuggets laves i ovnen, kan de med lidt få tricks blive super sprøde og lækre, ligesom de friturestegte. Derudover klarer ovnen det meste af arbejdet, og man slipper for stegeos og rod i køkkenet.
Ingredienser
til 2 personer- 350 g kyllingeinderfilet
- 2 dl rasp
- 1 tsk hvidløgspulver
- salt
- peber
- 2 æg
- ca. 25 g smør
- lidt olie
Sådan laver du nuggets i ovnen
Forvarm ovnen til 220 grader.
Skær kyllingeinderfileterne over på midten.
Bland rasp sammen med hvidløgspulver, og krydr det godt med salt og peber.
Pisk æggene sammen.
Vend først kyllingestykkerne i raspen, dernæst i æg og så tilbage i raspen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel smørret ovenpå i små klatter.
Sæt bagepladen i ovnen, og steg de små nuggets i 12 minutter. Tag pladen ud af ovnen, vend kyllingestykkerne, og dryp med lidt olie på hver. Sæt pladen tilbage i ovnen, og steg dem yderligere 8-10 minutter, til de er sprøde og gennemstegte.
Se også:
Disse vildt lækre nuggets med flæskesvær - de er bare gode!
Godt tilbehør til kyllingenuggets
Når jeg laver de lækre nuggets, serverer jeg dem som oftest med dette fantastiske tilbehør:
Blomkål der smager af hotwingsLækker avocado-tzatzikiSprøde pommes frites i ovn
Næringsindhold for de ovnbagte nuggets
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 660 kcal | 1319 kcal |
Kulhydrat | 38 g | 76 g |
Protein | 51 g | 103 g |
Fedt | 33 g | 66 g |
Kan man bruge panko rasp?
Ja, det kan man sagtens. Måske vil det endda blive endnu bedre med panko rasp.