Keto nuggets
Lækre nuggets i en LCHF-version med flæskesvær og parmesan i stedet for rasp. Det giver både masser af smag til kyllingen og en dejlig sprød panering. De bliver helt sikkert en ny favorit hos såvel børn som voksne.
Ingredienser
til 2 personer- 300 g kyllingeinderfilet
- salt
- peber
- 50 g flæskesvær
- 10 g revet parmesanost
- 1⁄4 tsk hvidløgspulver
- 1 æg
- ca. 30 g smør
Serveringsforslag
- mayonnaise (f.eks. klassisk eller hvidløgsmayo)
Sådan laver du keto nuggets
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Krydr kyllingeinderfileterne med salt og peber.
- Lav nu keto raspen: Kom flæskesværene op i en plastikpose, og knus dem til rasp med en kagerulle eller lignende. Kom raspen op i en skål, og bland det sammen med revet parmesanost og hvidløgspulver.
- Slå ægget ud i en anden skål, og pisk det sammen.
- Dyp først kyllingeinderfileterne i ægget, og dernæst i flæskesværsraspen. Læg dem dernæst på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Fordel smørret på kyllingeinderfileterne i små klatter.
- Sæt bagepladen i ovnen, og steg dine kyllingenuggets i ca. 20 minutter, til paneringen er sprød, og kyllingen er gennemstegt.
Hvad er godt at servere til?
Som tilbehør til de lækre keto nuggets kan jeg især anbefale disse opskrifter:
Bagt blomkål med parmesanNem bønnesalat med feta og lækker dressingMega gode gulerodsfritterSuveræn avocado-coleslaw
Næringsindhold for low carb nuggets
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 479 kcal | 958 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 3 g |
Protein | 51 g | 101 g |
Fedt | 30 g | 61 g |
*Næringsberegningen omfatter kun selve nuggets'ene - ikke mayo eller andet tilbehør.