Kyllingeoverlår i ovn med grøntsager - nem opskrift
Super nem opskrift på lækre kyllingeoverlår i ovn med grøntsager. En utrolig velsmagende ret, hvor ingredienserne blot skal blandes sammen i fadet, og så passer det sig selv i ovnen.
Ingredienser
til 3 personer- 450 g kartofler
- 200 g gulerødder (små)
- 2 rødløg
- 6 fed hvidløg
- 6 tomater (små)
- olie
- tørret rosmarin
- 3 kyllingeoverlår
- urtesalt
- groft salt
Start med at ordne grøntsagerne
Rens kartofler og gulerødder for jord, men behold skrællen på.
Pil rødløg og hvidløg, og skær rødløgene ud i kvarte. Knus hvidløgsfeddene med bladet af en kniv, og skyl tomaterne.
Kom alle grøntsagerne over i et ovnfast fad, og hæld olie og rosmarin henover. Bland det hele godt sammen, så olien fordeles godt.
Gør kyllingeoverlårene klar og sæt retten i ovnen
Læg kyllingestykkerne oven på grøntsagerne, og krydr med urtesalt og en smule groft salt, så skindet bliver ekstra sprødt.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter, til kyllingen er gennemstegt, og grøntsagerne er møre.
Servér f.eks. med:
God sovs til kyllingDressing der passer godt til kylling
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 702 kcal | 2105 kcal |
Kulhydrat | 41 g | 122 g |
Protein | 36 g | 108 g |
Fedt | 41 g | 124 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften - altså både kyllingeoverlår og grøntsager.