Kyllingespyd med salat
Hop på tidens quiñoatrend - det vil du ikke fortryde - og kom det i en sprudlende sund salat, serveret til kyllingespyd. Disse kreeres med saftige stykker kyllingebryst, spækket med smag fra den krydrede, syrlige og søde marinade.
Ingredienser
til 2 personerKyllingespyd
- 3 kyllingebryster
- 2 tsk grov sennep
- 1 tsk salt
- 1 knsp peber
- 2 spsk tørret oregano
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk honning
- 4 spyd til kyllingestykkerne
Salaten
- 2 dl rød quinoa (eller hvad du kan finde)
- 4 dl vand
- 1 rød snackpeber
- 1 gul snackpeber
- 1⁄2 squash
- 5 asparges
- 1⁄2 bdt persille
- 15 oliven
- 10 cherrytomater (små)
- 2 spsk olivenolie
- salt
- peber
Pynt
- 1 håndfuld fetatern
- 1 avocado i tern
- 1 håndfuld pinjekerner (ristede)
- 1 håndfuld græskarkerner (ristede)
Marinér kyllingen:
Skær kyllingebrysterne i mindre stykker og kom dem i en pose sammen med sennep, salt, peber, oregano, olivenolie, citronsaft og honning. Luk posen og sæt den i køleskabet.
Lav salaten:
Skyl quiñoaen. Kom quiñoa og vand i en gryde og kog i 12 minutter.
Skær peberfrugterne, asparges og squash i små stykker.
Halver tomater og oliven. Hak persillen.
Kom olie på en pande og tilsæt alle grøntsagerne samt oliven og persille. Steg i 2-5 min og smag til med salt og peber. Vend quiñoaen i grøntsagerne.
Fordel feta og avocado over salaten og drys med græskarkerner og pinjekerner.
Steg kyllingespyddene:
Kom kyllingestykkerne på spyddene og steg dem godt på alle sider - på panden, grillen eller i ovnen.
Server kyllingespyddene med quiñoasalaten.