Kyllingefilet i ovn med bacon
Saftig kylling med smeltet ost indeni og sprød bacon uden på. Tilberedes i et fad i ovnen, så du kan lave andre ting imens.
Ingredienser
til 2 personer- 2 kyllingefileter
- 16 skiver bacon
- 100 g revet cheddarost
- peber
- olie
Sådan laver du kylling med bacon og ost i ovnen
Skær kyllingefileterne igennem på langs, så hver filet bliver til to tynde stykker.
Der skal bruges 4 skiver bacon til hvert tynde/halve stykke kylling.
Læg 2 skiver bacon ved siden af hinanden, så de lige overlapper lidt (læg dem evt. på et stykke bagepapir - så slipper de bedre). Læg yderligere 2 skiver på tværs, så baconen danner et kryds.
Læg et stykke kyllingefilet på krydset, og kom ost på den ene halvdel af fileten. Fold den anden halvdel over osten. Drys med peber, og fold baconen omkring kyllingen.
Gentag fremgangsmåden for hvert stykke kylling.
Smør et ildfast fad med lidt olie og læg kyllingefileterne i fadet. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 25 minutter og yderligere 10 minutters grill, eller til baconen er gylden og sprød.
Se også:
Disse virkeligt lækre kyllingefileter med ost og spinat - de er altid et hit.
Hvad kan man servere til?
Det er mega lækkert at servere nogle ovnbagte grøntsager til kyllingefileterne, og jeg kan især anbefale disse:
Lækre knuste kartoflerMega gode bagte rodfrugterFantastiske blomkåls-hotwings
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 787 kcal | 1574 kcal |
Kulhydrat | 0 g | 1 g |
Protein | 58 g | 116 g |
Fedt | 62 g | 124 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på kylling med bacon og ost - ikke tilbehøret.