Lækker bønnesalat med tomat og god dressing
Den her lækre bønnesalat er lavet med grønne bønner og dejlige tomater og serveres med en fremragende tomatdressing. En simpel, sund og skøn salat, der er perfekt som tilbehør til de fleste retter.
Ingredienser
til 3 personer- 500 g grønne bønner
- 125 g cherrytomater (eller San Marzano tomater)
- 1 peberfrugt (gul eller rød)
- 1⁄2 forårsløg
God dressing
- 125 g cherrytomater (eller San Marzano tomater)
- 3⁄4 spsk balsamico
- 1⁄4 tsk sukker
- 1⁄2 fed hvidløg
- 3⁄4 dl olivenolie
- salt
- peber
Sådan laver du bønnesalaten
Skær enderne af de grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter, så de er møre, men stadig sprøde. Hæld vandet fra, skyl bønnerne med koldt vand, og lad dem dryppe godt af.
Skyl cherrytomaterne, og skær dem over en enkelt gang (skær dem i skiver, hvis du bruger San Marzano tomater). Skyl peberfrugten, fjern kernerne og de hvide hinder, og skær den i tynde strimler. Skyl forårsløgene, og snit dem fint. Vend alle grøntsagerne sammen.
God dressing
Skyl cherrytomaterne, og kom dem op i en blender (eller et blenderglas, hvis du bruger en stavblender). Tilsæt balsamico, sukker og hvidløg, og blend blandingen grundigt. Pisk olivenolien i lidt ad gangen, så dressingen tykner. Smag til med salt og peber.
Du vælger selv, om du vil servere dressingen ved siden af eller vende de grønne bønner og grøntsagerne rundt i den lige inden servering.
Tip:
Hvis det skal være ekstra nemt, kan jeg også anbefale den her bønnesalat med feta og mandler. Den tager ikke mange minutter at bikse sammen.