Lækker kage til gæster
Virkelig lækker kage, der er perfekt til, når der kommer gæster, for den er rigtig nem og kan sagtens laves i forvejen.
Jeg anbefaler også disse lækre kager til gæster
Inden vi går videre ned til opskriften, vil jeg også lige anbefale de her lækre kager, som gæsterne altid elsker:
Hurtig kage til uventede gæsterNem fødselsdagskageNutella cheesecakeNem nøddekage med flødeskum og frugtBradepandekage med chokolade (god til mange gæster)
Og lad os så komme i gang med at bage kage 😀
Gæsterne er altid helt vilde med den her kage.
Jeg brugte en firkantet form på ca. 22x32 cm til kagen. Se her hvis du vil bruge en anden størrelse form eller en springform.
Ingredienser
til 1 formNøddebund
- 400 g nødder (jeg brugte en blanding af mandler, hasselnødder og valnødder)
- 8 æggehvider
- 1 spsk vaniljesukker
- 400 g sukker
Flødeskumscreme
- 2 1⁄2 dl fløde
- 4 tsk vaniljesukker
- 300 g creme fraiche
Topping
- 600 g frugt (jeg brugte en blanding af blåbær, hindbær, jordbær og nektariner)
- 75 g mørk chokolade
Sådan bager du den lækre kage
Hak nødderne helt fint (brug evt. en foodprocessor eller en minihakker).
Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt herefter vaniljesukker og sukker under fortsat piskning. Fortsæt med at piske, til du har en helt stiv marengs.
Vend forsigtigt de hakkede nødder i marengsen, og fordel den i en firkantet form på ca. 22x32 cm.
Bag kagen ved 180 grader i 30 minutter, til den er gennembagt. Lad den køle helt af.
Flødeskumscreme
Pisk fløden til flødeskum. Vend vaniljesukker og creme fraiche i.
Sæt cremen på køl, imens frugten gøres klar.
Anretning af kagen
Skyl frugterne, og skær dem i mundrette stykker.
Hak den mørke chokolade.
Fordel flødeskumscremen ovenpå nøddebunden. Læg den friske frugt ovenpå, og drys med den hakkede chokolade - så er kagen klar til servering.
Se også:
Mega nem 'no bake' kageFlødebollelagkage (klar på kun 15 min.)Den populære rutebilslagkage
Ofte stillede spørgsmål
Se svarene på nogle af de oftest stillede spørgsmål til opskriften herunder:
Kan den laves dagen før der kommer gæster?
Ja, du kan sagtens lave både nøddebund og cremen dagen i forvejen, men vent gerne med at komme creme og frugt på kagen til den dag, den skal serveres.
Kan jeg bage den i en anden størrelse form?
Du kan sagtens bage kagen i en anden størrelse form. Klikker du på pilen lige over ingredienslisten, kan du nemt omregne opskriften til den størrelse form, du vil bruge.
Omregningerne svarer til disse størrelser:
- 0,6 = ca. 20x20 cm
- 0,8 = ca. 20x30 cm
- 1 = ca. 22x32 cm
- 1,3 = ca. 26x35 cm
- 1,7 = ca. 32x38 cm
- 2,2 = ca. 35x45 cm (den store bradepande, der hører til ovnen)
Kan jeg bruge en springform?
Ja, det kan du sagtens. Klik blot på pilen over ingredienslisten, og vælg den størrelse, du skal bruge. Omregningerne svarer til disse størrelser på springformen.
- 0,4 = 20 cm i diameter
- 0,6 = 24 cm i diameter
- 0,7 = 26 cm i diameter
- 0,8 = 28 cm i diameter
- 1 = 30 cm i diameter
- 1,2 = 32 cm i diameter
Servér kagen til kaffen, til fødselsdag eller som dessert
Kagen kan serveres i mange forskellige anledninger. Den er rigtig god til eftermiddagskaffen og som en lækker fødselsdagskage, men den kan også sagtens serveres som dessert efter en god middag, hvor cremen f.eks. kan udskiftes med is.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker får man ud af kagen: Ca. 12-14 stk. (afhængig af hvor store stykker, man skærer)
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for kagen
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 472 kcal | 6607 kcal |
Kulhydrat | 40 g | 557 g |
Protein | 8 g | 117 g |
Fedt | 30 g | 426 g |
Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 14 stykker.